به گزارش خبرنگار مهر در قم، حجت الاسلام سید محمدرضا حسینی، صبح پنجشنبه در کنگره بزرگداشت مرحوم شیخ عباس قمی، با بیان اینکه تجلیل از ساحت علمی و اخلاقی عالمان نوعی پاسداشت از مقام انبیاء است، گفت: مفاتیح الحیات نیز توسط موسسه آن مرحوم در حال فیش برداری نهایی است که در آن به موضوعاتی همانند ارتباطات اجتماعی انسان با حکومت و نظام و ارتباط با محیط زیست و... پرداخته شده است.
وی ادامه داد: کانون نویسندگان قم در نظر دارد تا برای پاسداشت از مقام عالمان و فقیهان قمی کنگره و بزرگداشتی را برپا کند
وی ادامه داد: از آنجا که شیخ عباس قمی(ره) از چهرههای شناخته شده در جهان اسلام و شیعه است در گام اول کنگرهای در پاسداشت از مقام ایشان برگزار شد.
حسینی با اشاره به روند جمع آوری آثار محدث قمی اظهار داشت: عموم تصور دارند که آثار ایشان از 15 جلد بیشتر نباشد اما وقتی دبیرخانه کار جمعآوری آثار را آغاز کرد تاکنون 108 اثر از آن مرحوم شناسایی شده است و روند شناسایی آثار وی تداوم دارد.
وی ادامه داد: این گمان وجود داشت که ایشان تنها در حوزه تاریخ و احادیث کار کردهاند اما با بررسیهایی که صورت گرفت کتابی با عنوان نورالنوید از ایشان به دست آمد که درباره تفسیر قرآن است و تحقیق ما بر روی بقیه آثار وی نیز ادامه دارد.
دبیر علمی کنگره با اشاره به اینکه تحقیق و تصحیح 33 اثر محدث قمی توسط پژوهشگران انجام شده است، بیان داشت: از این تعداد 14 اثر چاپ شده که دو جلد آن مجموعه 42 مقاله سفارشی دبیرخانه را شامل میشود.
وی ادامه داد: چهار اثر از جمله رساله فی فضیله قم، آیه المرام فی تلخیص دارالاسلام حاجی نوری و رساله العزیز فی شرح الوجیزه از جمله آثاری است که محققان بر روی آن در حال تحقیق و تصحیح هستند.
دبیر علمی کنگره محدث قمی ادامه داد: به منظور استفاده عالمان و دانشمندان از آثار آن مرحوم نرم افزاری دیجیتالی هم تهیه شده که دراختیار علاقمندان قرار میگیرد.
نظر شما